‘Evolé bracht me weer in contact met mijn vrouwelijkheid’ vertelt Heleen

Een borstamputatie brengt veel veranderingen teweeg in een vrouw. Naast een veranderd lijf, kan ook je zelfbeeld veranderen. Hier kan Heleen (48) over meepraten. Na haar strijd tegen kanker en een borstamputatie voelde ze zich vervreemd van haar lichaam. Maar in de zoektocht naar passende kleding, vond ze ook haar zelfvertrouwen terug: ‘Ik voel me eindelijk weer een volwaardig persoon, en niet meer een patiënt.’

Verminderd zelfvertrouwen

Haar vriendinnen, Diane en Jolanda, keken toe terwijl ze haar zelfvertrouwen verloor en steeds

minder om haar uiterlijk begon te geven. Dit terwijl ze nog midden in het leven stond, en voorheen altijd veel aandacht besteedde aan haar uiterlijke verzorging. Diane: ‘Heleen was altijd heel outgoing, iemand die graag met mensen een kop koffie dronk en wel van een feestje hield. Maar na de operatie moesten we haar het huis bijna uit sleuren.’

Ontbrekend stukje

Heleen valt haar vriendin bij: ’Ik zat niet goed in mijn vel. In de spiegel zag ik nog altijd iemand die ziek was. Het leek alsof er een stukje van mezelf miste, niet alleen van buiten maar ook van

binnen. Mijn lichaam liet me ouder voelen dan ik was. Ik wilde me het liefst verstoppen onder

kleding die mijn lichaam bedekte. Thuis liep ik in een oversized t-shirt, zelfs in bed. Dit terwijl ik

vroeger altijd van mooie nachtkleding hield.'

Zoektocht naar lingerie

Diane en Jolanda wilden haar graag een handje helpen door haar weer vrouwelijk en zelfverzekerd te laten voelen. Om Heleen te steunen, gingen ze met haar op zoek naar nieuwe kleding. Jolanda vertelt: ‘Na de operatie zijn we meegegaan om voor passende lingerie te kijken en een middagje te shoppen.' Het bleek een flinke zoektocht om lingerie te vinden die bij Heleens stijl en persoonlijkheid paste, totdat ze de lijn van Evolé ontdekten. 'We kwamen er toen achter dat lingerie voor vrouwen met een borst niet alleen maar basic of saai hoeft te zijn.’ Ze besloten

Heleen toen een negligé cadeau te doen en zagen haar vervolgens gelijk weer opbloeien.

Comfortabel en smaakvol

Dat mooi passende nachtkleding een grote stimulans was voor haar zelfvertrouwen, staat vast.

'Toen mijn vriendinnen kwamen aanzetten met de negligé, kon ik mijn geluk niet op. Dit was

precies wat ik zocht: comfortabele nachtkleding die bovendien smaakvol is. Elegant, klassiek en

tegelijkertijd verleidelijk.'

Een groot geschenk

‘Het maakt een wereld van verschil, nu ik me weer op mijn gemak voel in mijn eigen lichaam’, zegt Heleen. ‘Zeker ’s avonds, als ik thuis ben met mijn man. Doordat ik erg gevoelig en onzeker was, werd fysiek contact een uitdaging. Ik voelde me hier niet prettig bij en was bang om aangeraakt te worden. Evolé bracht me weer in contact met mijn vrouwelijkheid, en dat is een groot geschenk.’

Benieuwd?

Ben je of ken je iemand die een borstamputatie heeft gehad en wel een boost in zelfvertrouwen

kan gebruiken? Schenk jezelf of je vriendin dan ook een negligé cadeau! De zijdezachte negligés

van Evolé laten jouw romantische kant doorschemeren en benadrukken je vrouwelijkheid.

Benieuwd geworden? Ontdek de mogelijkheden in de webshop of neem contact op. Wij helpen je

graag om passende nachtkleding te vinden, zodat jouw lichaam weer gezien mag

worden.

Evolé webshop www.evole.nl

140 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven